چاپ    ارسال به دوست

 

 

مصاحبه اختصاصی با دکتر عصارزاده مدیر گروه پروتز های دندانی

فعالیت های رشته تحصیلی ساخت پروتز های دندانی رو بهبود و پیشرفت است .

خبرنگار وب دا/با توجه به جدید التاسیس بودن رشته تحصیلی ساخت پروتز دندانی در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار  و نیز منحصر بودن این رشته در شرق کشور بر آن شدیم تا گفتگوی کوتاهی را با دکتر حسین عصارزاده مدیر گروه این رشته و متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی داشته باشیم.

همچنین با توجه به اهمیت آموزشی این گفتگو؛ توجه شما را به این گزارش جلب می نمایم:

-سلام آقای دکتر لطفا معرفی کوتاهی از خودتان و اشاره ای به فعالیت های دوران تحصیلی و کاری خود داشته باشید :

به نام خدا و سلام خدمت شما؛ حسین عصارزاده هستم اصالتا یزدی اما متولد سبزوار. دوره دبیرستان را در دبیرستان نمونه باقرالعلوم گذراندم. سال ۷۹ با شرکت در کنکور تجربی موفق به کسب رتبه ۳۷ شدم. رشته دندانپزشکی دانشکده دندانپزشکی مشهد را انتخاب نمودم و بعد از پایان دوره ۶ ساله دندانپزشکی عمومی یک سال در مشهد و سه سال در قشم به طبابت دندانپزشکی پرداختم. پس از آن در امتحان رزیدنتی دندانپزشکی شرکت کرده و وارد رشته تخصصی دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید صدوقی یزد شده و با پایان دوره سه ساله رزیدنتی موفق به احراز بورد تخصصی شدم. اکنون هم در دانشگاه مشغول فعالیت به عنوان عضوهییت علمی یوده و همچنین به فعالیت تخصصی بالینی در مطب خصوصی و کلینیک ویژه دانشگاه هستم.

-به عنوان مدیر گروه پروتزهای دندانی توضیحاتی درباره این رشته و اقدامات صورت گرفته در دانشکده پزشکی برای این رشته بفرمایید.

تاریخچه این رشته در ایران به سال 1345 بر می گردد که با تاسیس آموزشکده کاردانی پروتزهای دندانی دانشگاه تهران به صورت آکادمیک در آمد. در سال1388 رشته کاردانی پروتز به کارشناسی ارتقاء یافت و در کل ایران دانشگاه تهران،شهید بهشتی، اصفهان، تبریز، آزاد تهران، یزد، گرگان و سبزوار دارای این رشته می باشند و از این حیث سبزوار تنها شهر غیرمرکز استان است که این رشته را دارد.

افراد تحصيلكرده آكادميك در این رشته مي توانند، با مجوز وزارت بهداشت و درمان، لابراتوار دندانسازی داير كنند و در اين راستا بايد ضوابط وزارت بهداشت و آموزش پزشكي را رعايت كنند

كسي كه تكنسين پروتز است  با بيمار ارتباط مستقیم ندارد و فعاليت های اصلي كارشناس پروتزهاي دنداني بدين شرح است:

1- ساختن مدل‌هاي مختلف از قالب‌ دهان طبق دستور دندانپزشك

2- ساختن پروتزهاي دنداني روي قالب‌ها طبق نظر دندانپزشك

3- ساختن پروتزهاي فكي - صورتي و نگاهداري و تعمير وسايل مختلف لابراتواري‌هاي دندانپزشكي

4- كار با فلزات و مواد پلاستيكي مختلف كه در ساختن پروتز بكار مي‌رود.

5- كليه امور تكنيكي ديگري كه از طرف بخش آموزشي و درماني به او محول مي‌گردد.

در سال گذشته  با حمایتهای ارزشمند ریاست محترم دانشگاه؛  اقدام به تاسیس لابراتوار پروتزهای دندانی در محل ساختمان آزمایشگاهها و به مساحت حدود 100 متر مربع شد، که با جدیدترین وسایل و امکانات تجهیز گردیده است.

همچنین با مساعدتهای صورت گرفته توسط جناب آقای دکتر مسلم و جناب آقای دکتر شوریده یزدی؛ سه نفر متخصص دندانپزشکی جدید به عنوان عضو هیات علمی به گروه اضافه شدند و گروه ما هم اکنون دارای پنج نفر هیات علمی، یک نفر استاد مدعو از مشهد و دو نفر تکنسین پروتز می باشد.

وضعيت تحقيقات در رشته دندانپزشکي در دانشگاه چگونه است آيا کارهايي در اين زمينه انجام شده یا در حال انجام است؟
    
در رشته دندانپزشکي تحقيقات زيادي بخصوص در مراکز دانشگاهي انجام مي شود ولي نکته مهم اين است که اين تحقيقات در مسير اولويت های مطرح شده در سطح کلان جامعه انجام شود.
با جذب سه متخصص دندانپزشکی جدید به عنوان عضوهییت علمی طی چهار ماه گذشته؛ چهار پروپوزال ارایه شده است که در حال حاضر مراحل تصویب را می گذراند.

دورنمای رشته پروتز و دندانپزشکی را در دانشگاه و شهرستان چگونه می بینید و چه اقداماتی را در دست انجام دارید؟

با توجه به ظرفیت های موجود در شهرستان سبزوار و شهرهای اطراف و نیز همت و حمایت های مجموعه دانشگاه؛ هم قابلیت ایجاد دانشکده دندانپزشکی و هم درمانهای تخصصی دندانپزشکی وجود دارد.

اعضاء گروه هم اکنون در کلینیک ویژه شماره یک دانشگاه مشغول خدمت رسانی تخصصی دندانپزشکی به آحاد مردم و همکاران دانشگاه هستند و قصد داریم با جذب  سایر رشته های تخصصی دندانپزشکی گام بلندی در جهت انجام درمانهای تخصصی بدون مراجعه مردم به شهرهایی همچون مشهد، تهران و...برداریم. 

-بفرمایید تفاوت و نحوه افتراق بین دندانپزشک عمومی و متخصص دندانپزشکی چیست؟

دندانپزشک که معمولا" از عنوان "جراح-دندانپزشک" روی تابلوی مطب خود استفاده می کند، با گذراندن دوره ای ۶ ساله و کسب مدرک عمومی قادر به انجام تمامی اعمال دندانپزشکی بجز موارد پیچیده مشکلات دهان و دندان و درمان ناهنحاریهای دندانی-فکی می باشد. از آنجا که رشته دندانپزشکی ۱۳ شاخه تخصصی دارد، درمان کیس های پیچیده حتی ترمیم و عصب کشی و ناراحتیهای شدید لثه نیز در دایره درمان متخصصین این رشته ها قرار می گیرد.
متخصص دندانپزشکی؛ دندانپزشکی است که پس از خاتمه دوره ۶ ساله دندانپزشکی عمومی با قبولی در آزمون رزیدنتی و گذراندن یک دوره آموزش ۳ ساله یا بیشتر موفق به اخذ مدرک تخصص شده است.

بهترین و ساده ترین روش تشخیص دندانپزشک عمومی از متخصص دندانپزشکی توجه به عناوین نوشته شده روی تابلوی دندانپزشکی است که به وی مراجعه می کنید. واژه "متخصص" مختص دندانپزشکی است که طی دوره ای مجزا بعد از دوره دندانپزشکی عمومی در دانشگاههای معتبر کشور گذرانده است حال آنکه کلماتی از قبیل "پروتز ثابت"، "زیبایی"،"ایمپلنت" و ... به تنهایی گواهی بر دارا بودن تخصص در این زمینه نمی باشند.
روش دیگر استفاده ار موتور جستجوی پزشک سازمان نظام پزشکی ایراناز طریق وارد نمودن نام و نام خانوادگی دندانپزشک مورد نظر برای پی بردن به تخصص ایشان می باشد.

- ظاهرا بسياري از لابراتوارها به صورت غير قانوني بيمار پذيرش مي كنند و به امردرمان مشغول هستند که به بدنه سلامت جامعه ضربه وارد مي كنند؛ نظر شما چیست؟

 از نظر قانوني حق اين فعاليتها را ندارند و ممكن است فعاليتشان حداكثر در تشخيص رنگ دندان باشد. در جامعه ما دسته اي به نام دندانپزشك تجربي به فعاليت مشغول هستند كه قبل از انقلاب از آنان آزمون گرفته شده است و به آنها مجوزي در حد ساخت دست دندان و پروتز كامل داده شده است كه برروي تابلوي آنها نوشته شده است "دندانپزشك تجربي" و آنها حق فعاليتهاي ديگر دندانپزشكي را ندارند.

 -شما اعتقاد بيشتري به مسواک زدن داريد يا نخ دندان کشيدن؟
    
بهداشت دهان دو بخش دارد مسواک زدن و استفاده از نخ دندان.
    
مسواک زدن اصل است و ما توصيه مي کنيم که حداقل براي کودکان روزي دو بار يک نوبت صبح و يک نوبت شب قبل از خواب و براي بزرگسالان حداقل روزي سه بار از مسواک استفاده بشود. مسواک سطوح بيشتري را پاک مي کند اما نخ دندان براي پاک کردن سطوح بين دنداني مناسب است و بسيار کمک کننده خواهد بود بنابراين نخ دندان را حتما توصيه مي کنم و معتقدم هيچ گونه عارضه اي براي فرد بر جا نمي گذارد چنانچه به صورت صحيح انجام بشود البته نمي توانيم بگوييم کدام بهتر است چون ما هردو را در کنار هم نياز داريم.

  -دهان شويه ها چه موقع بايد مورد استفاده قرار بگيرد؟
    
دهان شويه ها انواع مختلف دارند يکسري دهان شويه هاي حاوي فلورايد هستند که براي افزايش مقاومت دندان نسبت به پوسيدگي مي باشند و يکسري دهان شويه هايي داريم که براي کنترل التهاب لثه ها است. دهان شويه حاوي فلورايد را بعد از سه سالگی براي گروه هايي که در معرض پوسيدگي بالاهستند تجويز مي کنيم اما دهان شويه هايي که براي ترميم و جلوگيري التهاب لثه توصيه مي شوند براي افراد بزرگسال هستند و در موارد نادري ممکن است که از اين دهان شويه ها براي کودکان استفاده کنيم چون کودکان کمتر دچار بيماري هاي لثه مي شوند./ رشید نژاد

 

 

تاریخ درج خبر: دوشنبه ٢٩ دی ١٣٩٣    / شماره خبر:  ١٠٥٨  / تعداد بازدید:  10496

 


نظرات بینندگان
کاربر مهمان
1393/10/29 23:32
0
5
باسلام گزارش جامع علمی خوبی بود جا داره تا از تمامی تلاشگران عرصه ی سلامت وبهداشت دانشگاه بخصوص جناب آقای دکتر مسلم ودکتر عصارزاده ی عزیز کمال تشکر وقدردانی را داشته باشیم.ممنون
کاربر مهمان
1393/10/29 19:4
0
6
سلام جناب دکتر امیدوارم موفق و پیروز باشید باعث افتخار ما دانشجویان پروتز هستید
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: