ارائه خدمت به حدود 8 هزار بیمار دیابتی در سبزوار
در راستای برنامه ریزی برای ارتقاء سلامت جامعه و انجام تعهدات ملی و بین المللی، برای کنترل بیماری های غیرواگیر و کاهش 25 درصد از مرگ های زودهنگام به علت بیماری های غیرواگیر، در حال حاضر در دو کلینیک تخصصی دیابت دانشگاه علوم پزشکی در دو شهرستان سبزوار و جغتای به حدود 8 هزار بیمار دیابتی ارائه خدمت انجام می شود.
این خدمات شامل ویزیت دیابتولوگ و پزشک عمومی، متخصص داخلی، فوق تخصص غدد و خدمات مراقبت زخم و مراقبت پای دیابتی، آموزش به بیمار، مشاوره تغذیه و مشاوره روانشناسی و... می باشد که در محل کلینیک های دیابت انجام می شود، سایر ویزیت ها و مشاوره های مورد نیاز بیماران مانند قلب و عروق، چشم، فوق تخصص کلیه، ارتوپد، نورولوژی و ... به صورت ارجاع به سایر مراکز تابعه دانشگاه انجام می شود.
🔸روز جهانی دیابت ( 14 نوامبر) بزرگترین کمپین آگاهی از دیابت است که هدف از برگزاری آن ترویج اهمیت اقدام هماهنگ برای مقابله با دیابت به عنوان یک مساله مهم بهداشت جهانی، افزایش آگاهی از نیاز به مراقبت، آموزش و منابع برای حمایت از افراد مبتلا به دیابت است.
🔸متاسفانه در هر ۵ ثانیه یک نفر به علت دیابت یا عوارض ناشی از آن جان خود را از دست می دهد، افزایش شیوع بیماری دیابت، این بیماری را به بزرگترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است، در حال حاضر بیش از 500 میلیون نفر از جمعیت بزرگسال از مردم جهان مبتلا به دیابت هستند که در کشور ما حداقل 14 درصد جمعیت بالای ۲۵ سال(حدود 8 میلیون نفر) مبتلا به این بیماری هستند که حداقل ۷۵ درصد آنها از بیماری خود آگاه هستند.
🔸امسال به منظور آگاهی عموم جامعه درباره بیماری دیابت و تاکید بر اهمیت مراقبت همه جانبه و تلاش برای ارتقاء سلامت جسمی و روحی بیماران این گروه روزهای ۱۹ لغایت ۲۵ آبان ماه به عنوان هفته ملی دیابت نامگذاری شده است.
🔸توانمند سازی افراد دیابتی برای شناخت وضعیت جسمی و روحیشان و آگاهی از اینکه این شرایط دائمی است برای حفظ پایبندی به درمان الزامی می باشد اما به دلیل همراهی همیشگی این شرایط با فرد دیابتی حفظ و ارتقای سلامت روان نیز به اندازه سلامت جسم مهم است.
🔸در نهایت وظیفه تیم ارائه کننده خدمات مراقبت دیابت در کنار حفظ کنترل متابولیک، کمک به حفظ سلامت روان بیماران دیابتی می باشد. در بسیاری از موارد دیابت نوع2 و عوارض آن را می توان با اتخاذ و حفظ عادات سالم به تعویق انداخت یا از آن پیشگیری کرد چرا که عدم تشخیص و درمان به موقع این بیماری می تواند منجر به عوارض جدی و بالقوه تهدیدکننده زندگی گردد.
نظر دهید
- دکتر چمن در آیین تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی
- نشست دکتر چمن سرپرست دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
- نشست وبیناری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با دکتر چمن
- ادای احترام و تجدید میثاق با لاله گمنام دانشگاه توسط سرپرست جدید دانشگاه
- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی سبزوار منصوب شد