• 11 تیر 1403

انجام عمل هیسترکتومی جهت نجات مادر 51 ساله در مرکز آموزشی درمانی شهیدان مبینی

گفتگو با دکتر محبوبه نیک انجام متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی سبزوار:

انجام عمل هیسترکتومی جهت نجات مادر 51 ساله در مرکز آموزشی درمانی شهیدان مبینی

با مراجعه بیمار ۵۱ ساله با علائم درد شکمی و خونریزی غیرطبیعی رحمی به بیمارستان زنان و زایمان شهیدان مبینی، پس از بررسی و انجام آزمایش‌های پاراکلینیک در سونوگرافی یک توده ۲۰ سانتیمتری با منشأ احتمالی رحم مشاهده شد که بیمار بلافاصله توسط دکتر نیک انجام متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی سبزوار تحت عمل هیسترکتومی قرار گرفت.

دکتر محبوبه نیک انجام در خصوص این  توده ها گفت: فیبروم‌ها شایع‌ترین تومورهای خوش‌خیم دستگاه تناسلی زنان هستند که در اندازه‌های مختلف و در قسمت‌های مختلف رحم رشد می‌کنند. با این حال، در بیمارانی که فیبروم رشد سریعی دارد و یا حین یائسگی رشد می‌کند، باید احتمال فیبروم سرطانی یا لیومیوسارکوم را در نظر داشت.

وی خونریزی شدید و یا دردناک رحمی، خونریزی طولانی‌ مدت رحمی (7 روز یا بیشتر)، کم‌خونی، فشار یا درد لگنی، تکرر ادراری، مشکل در تخلیه مثانه، یبوست، پشت‌ درد یا پا درد، ترشح واژینال مزمن، را از جمله علائم فیبروم رحم اعلام کرد و افزود: "در این مواقع خانم‌ها در صورت داشتن درد لگنی مقاوم به درمان و یا پریودهای سنگین و دردناک، خونریزی و یا لکه‌بینی بین دو پریود، درد هنگام نزدیکی جنسی، مشکلات خالی کردن مثانه، مشکلات اجابت مزاج یا درد لگنی که به ناگهانی ظاهر نمی‌شود، به پزشک مراجعه نمایند.

متخصص زنان و زایمان دانشگاه  اظهار داشت: همچنین ژنتیک، هورمون، عوامل شیمیایی، سن باروری، وراثت، نژاد و ... از  دیگر عوامل بروز فیبروم رحم است. در خصوص بسیاری از افرادی که فیبروم رحمی بدون مشکل و نشانه ‌دارند، تحت نظر گرفتن فیبروم بهترین گزینه در درمان محسوب می شود.

دکتر نیک انجام در ادامه به روش‌های درمان فیبروم رحم اشاره کرد و گفت: در درمان فیبروم چهار روش درمان انتظاری،  طبی، میومکتومی (برداشت فیبروم) و هیسترکتومی (برداشت رحم) مطرح است. هیسترکتومی آخرین مرحله در درمان فیبروم و تنها راه دائمی برای فیبروم‌های رحمی است، اما باید در نظر داشت که با این عمل توانایی بارداری در فرد به کل از بین می‌رود، به همین دلیل بیشتر در افرادی که سن بالا دارند و فیبروم بسیار مشکل‌ساز باشد، این روش درمانی انجام می‌شود.

{news-gallery}