شاخص تغذیه انحصاری با شیر مادر در غرب خراسان 69/1 درصد است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: شاخص تغذیه انحصاری با شیر مادر در غرب خراسان 69/1 درصد است.
دکتر سید مجید غضنفری در گفتگو با وبدا افزود: شاخص تغذیه انحصاری با شیر مادر در حال حاضر در سطح جهان 48 درصد گزارش شده که طبق اهداف تعیین شده این شاخص تا سال 2030 بایستی به 70 درصد برسد.
وی در اهمیت شیر مادر اظهار داشت: کلستروم یا آغوز که از ماه هفتم بارداری در پستانها تولید می شود، ماده ای بسیار مغذی و حاوی مواد ایمنی بخش فراوان که برای محافظت نوزاد در برابر بیماری ها، بسیار حیاتی است. هر چند مقدار آغوز کم است اما برای معده کوچک نوزاد، کافی و مناسب میباشد.
دکتر غضنفری افزود: تمام مواد مغذی مورد نیاز شیرخوار و موادی که به هضم، رشد و تکامل و پیش گیری از عفونت ها کمک می کند، در شیر مادر موجود است و با تغذیه مکرر شیرخوار برحسب نیازش تولید آن افزایش می یابد بطوریکه شیرمادر تا پایان 6 ماهگی نیازهای شیرخوار را تامین و امکان بهترین الگوی رشد کودک را فراهم مینماید.
میزان پروتئین و سدیم شیر مادر به حدی است که به کلیه های نوزاد که هنوز کامل نشده اند آسیب نمی رساند ولی شیر گاو پروتئین بیشتری دارد و دفع مقادیر اضافی برای کلیه های نارس نوزاد دشوار است.
متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ادامه داد: مقدار آب موجود در شیر مادر کافی است و شیرخواران در شش ماه اول حتی در آب و هوای گرم نیاز به آب اضافی ندارند. اما شیرخوارانی که با شیر گاو تغذیه می شوند به علت دریافت مقادیر زیادی از نمک ها نیاز به آب اضافی دارند و دفع نمک های اضافی برای کلیههای آنها مشکل است.
وی همچنین گفت: ترکیب چربی شیر مادر برای رشد مغز، چشم و سلامت عروقی شیرخوار بی نظیر است و بهتر از سایر شیرها هضم و جذب می شود، در حالیکه مقدار چربی غیر اشباع شیر گاو بالا است و بدن را با مشکل افزایش کلسترول در سال های بعد مواجه می کند.
دکتر غضنفری با اشاره به اینکه مواد معدنی موجود در شیر مادر برای تأمین نیاز شیرخوار کافی است، تصریح کرد: جذب املاح مختلف از جمله کلسیم، آهن و روی شیر مادر بیش از شیر گاو است و حدود 70 تا 90 درصد آهن شیر مادر جذب بدن شیرخوار می گردد، در حالیکه جذب آهن شیر گاو بسیار ناچیز است.
معاون بهداشتی دانشگاه در پایان در خصوص قوانین حمایتی از مادران شیرده نیز گفت: در ارتباط با اهمیت تغذیه با شیر مادر قوانین و مصوباتی وجود دارد که میتوان به ماده 15،17،22 برای مادران شاغل و ماده 24 و 44 جهت عموم مادران از قوانین ترویج تغذیه با شیر مادر اشاره کرد.
نظر دهید
- دیدار دکتر چمن سرپرست دانشگاه با معاون توسعه وزارت بهداشت
- ادای احترام و تجدید میثاق با لاله گمنام دانشگاه توسط سرپرست جدید دانشگاه
- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی سبزوار منصوب شد
- اجتماع جامعه دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در محکومیت شهادت مظلومانه شهید سید حسن نصرالله
- پیام تسلیت رئیس دانشگاه به مناسبت شهادت سید حسن نصرالله