روابط عمومی معاونت بهداشتی/ دکتر نورافشار مسئول واحد آموزش سلامت معاونت بهداشتی اظهار داشت : برنامه خود مراقبتی در4 حیطه فردی ، سازمانی ، اجتماعی و گروههای خودیاری می باشد که در 6 ماهه اول سال 96 به تربیت 15 هزار سفیر سلامت خانوار 100 نفر سفیر سلامت دانشجو ، بیش از 2 هزار سفیر سلامت دانش آموز و شناسایی و تشکیل گروههای خودیاری با بیش از 5 هزار و 200 نفر از بیماران همراه بوده است .
وی افزود: در بحث خود مراقبتی سازمانی در20 درصد از سازمانها که شامل ادارات دولتی ، ادارات غیر دولتی و مدارس می باشند جلسات شورای ارتقای سلامت تشکیل و برنامه عملیاتی در راستای توانمند سازی گروه هدف تدوین و درحال حاضر دردست پیگیری و اجرا قرار دارد .
دکتر نورافشار ادامه داد: برنامه خود مراقبتی اجتماعی با هماهنگی و مشارکت شوراها ، دهیاری ها ، افراد معتمد و با نفوذ در 50 درصد روستاها فعال می باشد که هدف آن توانمندسازی جامعه و ایجاد محیط سالم زندگی و در نهایت ارتقای سلامت جامعه می باشد ، بدین منظور ضمن هماهنگی با افراد مذکور جلسات هم اندیشی در راستای شناسایی ، تعیین و اولویت بندی مشکلات برگزار و برنامه عملیاتی در جهت تحقق اهداف برنامه ها و نیل به به آن تدوین گردید .
مسئول آموزش سلامت عنوان کرد: گروههای خود یاری افرادی هستند که مشکلات مشابه و آرمان های یکسان دارند که در این گروه بیماران قلبی عروقی ، دیابت ، سرطان و تنفسی قرار می گیرند که با شرکت در جلسات و انتقال تجارب مفید و سازنده در راستای کنترل ، مراقبت و درمان موفق بیماریها می توانند نقش ویژه ای ایفا نمایند .
دکتر نورافشار در ادامه گفت: برگزاری کمپین های خود مراقبتی ، خطر سنجی ، تغذیه سالم و ازدواج سالم ، تهیه و ارزیابی 28 رسانه آموزشی در راستای ارتقای سواد سلامت جامعه ، برگزاری کارگاههای آموزشی و پایش از مراکز و پایگاهها در راستای توانمندسازی تیم سلامت ، از اقدامات قابل توجه می باشد.
وی خاطر نشان کرد: در راستای توانمند سازی کارکنان ، اقشار و گروهها، ضمن برگزاری جلسات و نشست های مشورتی با مسئولین ادارات ، برنامه هایی با نهضت سواد آموزی ، اداره زندان ، کمیته امداد امام خمینی ، حوزه علمیه برادران و حوزه علمیه خواهران ، ناحیه مقاومت بسیج تدوین وبا مشارکت و همکاری کارشناسان محترم واحدهای ستادی در حال اجرا می باشد ./140