خانم دکتر جوان مدیر سلامتکده طب سنتی دانشگاه اظهار داشت :روزه داری در ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی است برای بسیاری از ما که علاوه بر برخورداری از فیوضات معنوی این ماه با رعایت تدابیر غذایی کمکی برای باز گرداندن تعادل و سلامت بدن خود اقدام نماییم .
وی افزود : هاضمه و دستگاه گوارش بدن در فصول گرم سال ضعیف تر عمل می کنند پس اولین نکته ای که می بایست مد نظر قرار گیرد این است که از پر خوری و خوردن غذاهای سنگین و متنوع در وعده های سحر و افطار پرهیز کرد .
متخصص طب سنتی با اشاره به ساعات طولانی روز که در طی آن بدن فرد روزه دار گرسنه می باشد ، عنوان کرد: که در طی این روزها خوردن سحری لازم بوده و استفاده از مواد مغذی از قبیل انواع خورشت ها در وعده سحری توصیه می گردد .
وی تاکید کرد : بهتر است افطار با یک نوشیدنی گرم از قبیل آب گرم ، شیر گرم ، چای گرم ( همراه با خرما ) و یا آب گرم با عسل باز شود و از نوشیدن آب و شربتهای بسیار سرد همراه با یخ در هنگام افطار پرهیز شود .
مدیر سلامتکده طب سنتی دانشگاه در ادامه افزود : استفاده از غذا های سبک از قبیل انواع سوپ ها و آش ها ساده ( بدون رشته ) ، فرنی ، شیربرنج همراه مغز بادام و شیره انگور ، شله زرد همراه با مغز بادام ، نان پنیر سبزی و مغزیجات همراه با شیر برای اکثر افراد که مشکلات معدی خاص ندارند در وعده افطاری توصیه می شود .
دکتر جوان اظهار داشت : افراد ورزشکار و یا کسانی که هیکل عضلانی و فعالیت مناسب دارند می توانند از غذا هایی مثل حلیم ،حلوا و... در صورت نیاز بدن استفاده نمایند ولی مصرف این نوع غذاهای به دلیل دیر هضم بودنشان برای عموم افراد بخصوص به صورت مداوم بر سر سفره افطار توصیه نمی شود .
متخصص طب سنتی عنوان نمود : برای رفع عطش از نوشیدنی هایی از قبیل آب سیب طبیعی فالوده سیب و گلابی و کمپوت سیب و گلابی با کمی زعفران وهمچنین شربت خاکشیر ، شربت بید مشک ،شربت آبلیمو و گلاب ، ماء الشعیر طبی در فاصله بین وعده افطار تا سحر می توان بهره برد .
دکتر جوان تصریح کرد : شیربادام که افزایش دهنده قوای ذهنی و جسمی و رطوبت بخش است برای روزه داران جوان و سالمند بسیار مناسب می باشد مصرف میوه جات فصل در فاصله افطار تا سحر به رفع عطش کمک می نماید و استفاده از سالادی که تهیه شده از کاهو ، هویچ ، روغن زیتون و انواع جوانه هاباشد با فاصله حداقل یک ساعت قبل از وعده سحر می تواند برای تبیین طبع و رفع عطش موثر باشد .
مدیر سلامتکده طب سنتی گفت : بهتر است ، از مصرف ادویه جات تند از قبیل زنجبیل انواع فلفل ، سیر به مقدار زیاد و انواع تنقلات شور و غذا های آماده به دلیل خشکی و تشنگی پرهیز نمود . در مصرف شیرینی های مثل بامیه و زولبیا در صورت اطمینان از نوع روغن و کم بودن مقدار شیرینی در میزان حداقلی برای رفع ضعف امکان پذیر است ولی اولویت برمصرف شیرینی ها ی طبیعی مثل خرما و عسل می باشد .
وی در پایان افزود : بیماران خاص برای گرفتن روزه و نحوه استفاده از داروی خود حتما با پزشک مشورت نمایید .