چاپ
ارسال به دوست
روابط عمومی معاونت بهداشتی خبر داد:
توصیه های تغذیه ای در ماه مبارک رمضان
بهناز فیروزی کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن، به روزه داران عزیز، توصیه های تغذیه ای را به شرح زیر اعلام کرد.
بهناز فیروزی کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن،به روزه داران عزیز، توصیه های تغذیه ای را به شرح زیر اعلام کرد. فیروزی گفت: افراد روزهدار همانند زمانی که روزه دار نیستند، باید سه وعده غذا بخورند که این وعدهها شامل سحر، افطارسبک و شام است. البته مصرف غذا در دو وعده(سحری و افطار) نیز اشکالی ندارد. بهتر است غذای مصرفی در سحر ویژگی وعده ناهار را داشته باشد. استفاده از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل 5 گروه اصلی یعنی نان و غلات+ میوهها+ سبزیجات+ گوشت و حبوبات و تخممرغ+ شیر و لبنیات، برای حفظ سلامت بدن و تامین انرژی و نیازهای تغذیهای بدن را توصیه نمود. کارشناس تغذیه افزود: با مصرف متعادل مواد غذایی در ماه رمضان، بدن فرصت سوزاندن چربیهای اضافی را پیدا میکند ولازم است تمامی روزهداران وعده ی سحری را در برنامه ی غذایی خود داشته باشند، زیرا حذف این وعده، سلامت آنها را به خطر میاندازد. وی تاکیدکرد: هنگام افطار از آغاز کردن غذا با آب سرد ، نوشابه و مانند اینها جداً خودداری کنید. بهتر است روزهداران روزهشان را با آب ولرم ؛خرما، کشمش، عسل (قند های طبیعی) یا شیر گرم باز کرده و پس از آن از نان، پنیر، گردو،سبزی و غذاهای گرمی مانند آش ،فرنی یا حلیم کم روغن میل نمایند و حتما بین افطار تا شام یک تا دو ساعت فاصله بگذارند. فیروزی در زمینه مصرف مایعات گفت: از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کرده ودر فاصله ی افطار تا سحر6-5 لیوان آب نوشیده شود و برای پیشگیری از احساس تشنگی در طول ساعات روز، لیمو ترش تازه در پایان سحری مصرف شود. هم چنین کودکان و نوجوانانی که برای نخستین بار روزه میگیرند باید در وعده ی سحری، غذای کافی بخورند و آبمیوه و سبزیجاتی مانند هویج و گوجهفرنگی را فراوان مصرف کنند، زیرا مقدار زیادی ویتامین را به صورت فشرده به بدن آنها میرساند. کارشناس تغذیه اظهار داشت: در زمینه مصرف مواد غذایی شیرین وچرب مانند زولبیا، بامیه و حلوا هنگام افطار تاکید کرد برای پیشگیری از بروز ناراحتیهای گوارشی و ترش کردن و سوزش سر معده و افزایش وزن باید از مصرف زیاد غذاهای شیرین و چرب مانند زولبیا و بامیه در سحر یا افطار پرهیز شود . در هنگام سحر نیز از خوردن غذاهای خشک نظیر کوکو سبزی، کوکو سیبزمینی، کتلت و گوشتهای سرخ شده مثل کباب، جوجهکباب و ماهی خودداری شود. این غذاها به همراه غذاهایی که ادویه زیادی دارند، باعث عطش زیاد وترش کردن معده میشوند ودر صورت مصرف از لیمو ترش، ماست و سالاد کاهو در کنار این غذاها استفاده گردد. فیروزی در ادامه گفت : مصرف سس مایونز، خامه،سوسیس و کالباس نیز در سحری یا افطاری مناسب نیست، زیرا این غذاها زمینه بروز ناراحتیهای گوارشی نظیر ترش کردن معده را فراهم میکنند. بهترین ورزشها نیز در طول این ماه، شنا و پیادهروی پس از صرف افطار است، چرا که این ورزشها از گرفتگی عضلات و بروز یبوست پیشگیری میکنند. توصیه به دانش آموزان و دانشجويان: روزه مانع درس خواندن نمي شود بهتر است دانش آموزان و دانشجويان درس خواندن را از صبح زود شروع كنند و ساعات آخر روز را براي استراحت بگذارند . - از مصرف زياد مواد قندي ساده ( زولبيا و انواع شيريني جات ) خصوصا در وعده سحري اجتناب نمايند ، چون مصرف زياد اين مواد ابتدا سبب افزايش قند خون شده ودر پي آن موجب افت قند خون شده و توانايي يادگيري آنها را در طول روز كاهش مي دهد . - چون حجم معده ي آنها نسبت به بزرگسالان كوچك است ، پس بايد به حجم غذاي مصرفي آنها دقت نمود و تا جاي ممكن وعده ها ي غذايي آنها را اضافه نمود . در اين افراد يك افطار سبك و سپس گنجاندن وعده ي شام توصيه مي شود . - آنهايي كه سال نخست روزه داري را آغاز مي كنند، به توجهات بيشتري نياز دارند . رعايت تنوع و تعادل در استفاده از تمامي گروه هاي غذايي بسيار مهم و ضروري است و منابع خوب و پروتئين (انواع گوشت، ماهي و حبوبات)بايد دربرنامه ي غذايي آنها باشد . - مواد غذايي مقوي و پر از انرژي مانند خرما و موز بايد در برنامه ي غذايي آنها باشد . - از دريافت كافي گروه شير و لبنيات در اين افراد مطمئن شويم ( حداقل دو وعده در روز ) - در اين دوران از مصرف انواع هله هوله ها و مواد غذايي كم ارزش، كه فقط پر كننده حجم معده هستند بايد خودداري گردد . بعد از افطاربر اساس توصيه پزشك و متخصص تغذيه از شربت ها و قرص هاي ويتامين مناسب سن دانش آموزان استفاده نمايند تا نگراني هاي والدين براي ايجاد كمبوده هاي تغذيه ا ي در اين ماه برطرف شود ./140
تاریخ درج خبر: يکشنبه ٧ خرداد ١٣٩٦ / شماره خبر: ٦٤٩١ / تعداد بازدید: 3051
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر: | |