نام واحد: تجهیزات پزشکی
مسئول واحد: مهندس میثم سعادتی
واحد تجهیزات پزشکی بیمارستان یکی از واحدهای فعال در زمینه تهیه، نگهداشت و پشتیبانی تجهیزات تخصصی پزشکی بیمارستان (تجهیزات تشخیصی و درمانی) می باشد.
در این واحد تاکنون اقدامات بسیار مهم در زمینه دستیابی به هدف فوق اتفاق افتاده است، از جمله میتوان به از رده خارج کردن دستگاه های فرسوده و خرید دستگاه های جدید، با بهترین مارک های شناخته شده اشاره کرد.
خرید تجهیزات سرمایه ای از قبیل امحاء زباله ،دستگاه اتوکلاو، رادیولوژی، اتو آنالایزر بیوشیمی و ... اتفاق مبارکی بود که طی سال های گذشته در زمینه تجهیزات پزشکی بیمارستان شاهد بودیم .
در زمینه تجهیزات و دستگاه های غیرسرمایه ای نیز اقدامات موثری در بیمارستان انجام شده و تقریبا تمامی دستگاه های فرسوده و قدیمی با دستگاههای جدید جایگزین شده است. دستگاههایی مثل ماشین بیهوشی ،الکتروکوتر ،مانیتورینگ ،ساکشن ،نوار قلب ،الکتروشوک ، ونتیلاتور، دستگاه دیالیز، ،پمپ سرم ،تشک مواج ، فشار و.... ،به تعداد مورد نیاز بخش ها خریداری شده است .
با اطمینان کامل میتوان گفت برخی از دستگاه های خریداری شده، آخرین مدل از بهترین مارک های موجود دربازارهای بین المللی بوده است. برای تمام دستگاههای بیمارستان ،طبق پروتکل اداره کل تجهیزات پزشکی هرساله تست کنترل کیفیت و سنجش میزان دقت و صحت دستگاه (کالیبراسون سالیانه) انجام شده و همه دستگاههای موجود دربخشها دارای گواهینامه صحت عملکرد می باشند.
وظایف واحد تجهیزات پزشکی ، که از حساس ترین واحدهای هربیمارستانی میباشد بسیارگسترده میباشد، که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
1: تهیه و به روزرسانی شناسنامه دستگاهها .
ازجمله مهمترین مدارک موجود درواحد تجهیزات پزشکی ،شناسنامه دستگاهها میباشد که شامل :مارک ،مدل ،شماره سریال و اموال ،نام شرکت پشتیبان و ... است .همچنین برای هر دستگاه ،تعمیرات انجام گرفته ،قطعات تعویض شده و هزینه های انجام شده ثبت میگردد.
2:کنترل کیفی تجهیزات پزشکی:
این کنترل برای تمامی دستگاه های بیمارستان هرساله با دقت و حساسیت ویژه ای انجام میگردد.
3: اقتصاد سنجی و نظارت بر به روز بودن وافزایش بهره وری تجهیزات پزشکی:
با ثبت دقیق تعمیرات وهزینه های صورت گرفته برروی هر دستگاه میتوان میزان بهره وری واقتصادی بودن دستگاه را تعیین کرد ،دستگاهی که هزینه تعمیر و نگهداری آن بالاتراز حد مشخص شده میباشد و یا قدیمی بوده و با تکنولوژی و استانداردهای حال حاضر مطابقت ندارد ،با طی مراحل اداری مربوطه از چرخه استفاده خارج و اسقاط میشوند.
4: آموزش فنی به کارکنان واحد ها برای استفاده صحیح و ایمن دستگاهها
پرسنل واحد تجهیزات پزشکی باید با شرکت در دوره های آموزشی دستگاهها و مطالعه کاتالوگ سطح علمی خود را در مورد نحوه کار با دستگاه بالا برده و سایر همکاران را آموزش دهند.
به طور مثال هر دستگاه جدیدی که وارد بخش میشود باید تمامی پرسنل بخش آموزش لازم کار با دستگاه را دیده باشند. همچنین اگر فرد جدیدی وارد بخش شد باید نحوه کار با تمامی دستگاه های بخش را آموزش ببیند.
5: تعمیر و سرویس تجهیزات پزشکی :
بنا براین است که نباید هیچ دستگاه خرابی در بخش وجود داشته باشد .در صورت خرابی یک دستگاه ،بلافاصله کارشناس تجهیزات پزشکی برای تعمیروعیب یابی دستگاه اقدام میکند و در صورتیکه امکان تعمیر دستگاه توسط کارشناس تجهیزات وجود نداشت ،باید از پرسنل فنی شرکت نمایندگی آن دستگاه که صلاحیت آن توسط اداره کل تجهیزات پزشکی مورد تائید است کمک گرفت .
6: نیاز سنجی و اولویت بندی خرید :
کارشناس تجهیزات پزشکی موظف است که نیازهای تجهیزاتی بخشهای درمانی را مدام رصد کند و در صورت ارسال درخواست خرید ،لزوم خرید آن کالا بررسی شده و ضرورت خرید به واحد مالی اطلاع داده میشود.