نکات آموزشی تغذیه در افراد سیگاری

نکات آموزشی تغذیه در افراد سیگاری

 

سیگار و تنباکوی موجود در آن مهم ترین عامل ایجاد بیماری های قلبی عروقی ،آمفیزم(بزرگ شدن ریه ها در اثر هوا)و سایر بیماری های تنفسی است .نیکوتین و مواد سمی موجود در سیگار فرآیند سم زدایی در بدن را مختل می کند در نتیجه سلول های بدن آسیب می بینند و باعث بروز بیماری های مختلفی مثل سرطان،افزایش کلسترول خون ،مشکلات قلبی عروقی و گردش خون ،اختلالات تنفسی و افزایش خطر پوکی استخوان میشوند.

همچنین سیگار کشیدن باعث عدم جذب کافی ویتامین ها و املاح و کمبود آن در بدن می شود.

مهم ترین ماده ی مغزی که تحت تاثیر سیگار قرار میگیرد ویتامین C  است.هر چقدر بیشتر سیگار بکشید مقدار بیشتری ویتامین C در بافت های بدن و خون شما از بین می رود.

آسیبی که سیگار به سلول های بدن شما می رساند باعث می شود بدن شما برای خنثی کردن این آسیب ویتامین C  بیشتری نیاز داشته باشد .ویتامین C یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان هاست که از بروز برخی بیماری ها مثل سرطان و بیماری قلبی جلوگیری می کند .سیگار کشیدن باعث کاهش جذب این ویتامین در بدن می شود و احتمال ابتلا به این بیماری ها را افزایش می دهد.

هر چقدر بیشتر سیگار بکشید مقدار بیشتری ویتامین C  در بدن شما از بین می رود.

بنابراین برای جبران کمبود ویتامین C در بدن ،افراد سیگاری باید روزانه 2000 میلی گرم ویتامین C دریافت کنند در حالی که مقدار مورد نیاز این ویتامین در افراد سالم 60 میلی گرم در روز است .

ویتامین C  در سبزیجات و میوه های تازه و بیشتر در مرکبات پرتقال،گریپ فروت،انواع لیمو،کیوی ،نارنگی ،انواع توت ،گوجه فرنگی ،فلفل دلمه ای ،هندوانه ،طالبی ،توت فرنگی ،سیب زمینی ،سبزیجات برگ سبز موجود است.البته این 2000 میلی گرم را فقط از طریق غذا نمی توان بدست آورد بلکه باید مکمل ویتامین C  را نیز مصرف کرد بعلاوه افراد سیگاری باید مقدار بیشتری مواد آنتی اکسیدانی و به خصوص میوه ها و سبزیجات را مصرف کنند تا اثر آسیب وارده به بدن را کاهش دهند .

در کل باید گف هیچ مکمل یا آنتی اکسیدانی نمیتواند از تاثیرات مضر سیگار بر بدن جلوگیری کند و تنها راه حل واقعی و روش موثر ((ترک سیگار برای همیشه )) است.